Mysterieuze code 2664 op Android, dit is waarom je het zou moeten gebruiken!

Je Android-smartphone zou wel eens onontgonnen schatten kunnen verbergen. Naast de gebruikelijke apps en instellingen zijn er minder bekende, maar niet minder nuttige functies die toegankelijk zijn voor Verborgen codes. Als je ooit van de beruchte code 2664 hebt gehoord zonder het doel ervan te kennen, is het tijd om in dit mysterieuze universum te duiken en het verborgen potentieel van je Android-apparaat te onthullen.

Het geheim van USSD-codes

De USSD-codes, of verborgen codes, zijn sneltoetsen die deuren openen naar interne functies van Android-smartphones, vaak onbekend bij het grote publiek. Ze bieden snelle toegang tot diagnose-, verificatie- en configuratiebewerkingen zonder de klassieke menu’s te doorlopen. Dit maakt niet alleen het beheer van het apparaat flexibeler, maar kan ook echt hulp bieden bij technische problemen.

De *#0*#-code activeert bijvoorbeeld een testmenu dat verschillende componenten van de smartphone controleert, zoals het LCD-scherm, sensoren en geluid. Deze tests kunnen zeer waardevol zijn bij het diagnosticeren van problemen zonder dat er een technische dienst nodig is.

De bibliotheek met verborgen codes

Hier zijn enkele zeer nuttige USSD-codes voor het testen en instellen van uw Android-smartphone:

 • LCD-test: Typ *#0*# om toegang te krijgen tot een displaytestmenu.
 • Bluetooth-test: De code *#*#232331#*#* start een Bluetooth-zoekopdracht.
 • Trillingstest: Test met *#*#0842#*#* de trilfunctie.
 • Nabijheidssensor: Voer *#*#0588#*#* in om de nabijheidssensor te onderzoeken.
 • Audio Tests: De code *#*#0673#*#* of *#*#0289#*#* wordt gebruikt om audiotests uit te voeren.
 • Real-time klok: Controleer met *#*#0283#*#*.
 • Doorverbinden: Controleer met *#*#004#*#* de retourstatus.
 • Wisselgesprek in-/uitschakelen: Gebruik *#43# voor status en *43# om te activeren.
 • Fabrieksinstellingen: Typ *#*#7780#*#* voor een zachte reset of *2767*3855# voor een volledig formaat (met uiterste voorzichtigheid te hanteren).

Tussen opportuniteit en voorzichtigheid

De voordelen van het kennen van deze codes liggen in hun vermogen om te voorzien in Extra functies die het dagelijkse gebruik en het oplossen van problemen met uw apparaat kan optimaliseren. Als ze echter worden misbruikt, kunnen ze leiden tot ongewenste instellingen of zelfs resets die alle gegevens van de telefoon wissen. Het is daarom van cruciaal belang om voor gebruik te begrijpen hoe ze werken.

Verantwoord gebruik van verborgen codes

Hier zijn enkele tips om zorgvuldig om te gaan met verborgen codes:

 • Experimenteer nooit met een code zonder het effect ervan te kennen.
 • Maak een back-up van het apparaat voordat u een reset uitvoert.
 • Gebruik de codes verstandig en alleen als het nodig is.

De verantwoordelijkheid is het sleutelwoord bij het gebruik van verborgen codes op Android. Hoewel ze opwindende mogelijkheden bieden, vereisen ze een zorgvuldige aanpak om de veiligheid en integriteit van uw smartphone te waarborgen.

 

Dirck Eekman
Geschreven door Dirck Eekman

Ervaren editor met een focus op astrologie en psychologie, presenteert verhelderende perspectieven en stimulerende verhalen gericht op persoonlijke ontwikkeling en de impact van astrologische dynamieken.