7 uitdrukkingen om te vermijden bij hersenloze emotionele intelligentie

Volgens een CNBC Make It-artikel heeft Dr. Cortney Warren, psychologie-expert aan de universiteit van Harvard, ten minste 7 zinnen geïdentificeerd die het laten klinken alsof je geen emotionele intelligentie hebt. Emotionele intelligentie is essentieel voor het verbeteren van relaties, het opbouwen van verbindingen en het winnen van het vertrouwen van anderen. Hier zijn enkele van de zinnen die u moet vermijden als u de kansen aan uw kant wilt zetten om persoonlijk en professioneel te slagen.

1. “Ik zal niet veranderen, zo ben ik”

Deze zin getuigt van een Gebrek aan bereidheid om te evolueren en te verbeteren. Door te zeggen dat je nooit zult veranderen, wek je de indruk dat je opgesloten zit in je gebreken en dat je bestand bent tegen elke kritiek of suggestie.

2. “Stop met een te zijn”

Het gebruik van deze zin laat zien dat je niet bereid bent om naar anderen te luisteren of samen te werken om oplossingen te vinden. Kies in plaats daarvan voor een constructievere benadering door te proberen te begrijpen waarom de ander zich op een bepaalde manier gedraagt of door je eigen ideeën te delen om een probleem op te lossen.

  • Te vermijden expressie: Stop met een dwaas te zijn
  • Alternatieven: Waarom doe je dit? / Waarom zeg je dat? / Heeft u een voorstel om dit probleem op te lossen?

3. “Ik zal je nooit vergeven”

Deze zin toont een gebrek aan empathie en een onvermogen om zich in de schoenen van de ander te verplaatsen, twee kwaliteiten die essentieel zijn voor emotionele intelligentie. Fouten overkomen iedereen, en het is belangrijk om vergevingsgezind en begripvol te zijn wanneer je ermee wordt geconfronteerd.

  • Te vermijden expressie: Ik zal het je nooit vergeven
  • Alternatieven: Het doet pijn, maar laten we proberen een manier te vinden om deze fout te herstellen / Laten we verder gaan door van deze situatie te leren

4. “Het is altijd de schuld van anderen”

Door anderen consequent de schuld te geven, toon je een gebrek aan emotionele volwassenheid en een weigering om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen fouten. Neem in plaats daarvan de tijd om je fouten te erkennen en zoek naar manieren om je acties in de toekomst te verbeteren.

5. “Ik weet zeker dat het goed komt (zonder echt te luisteren of de situatie te bestuderen)”

Te vaak bagatelliseren we de problemen van andere mensen zonder de tijd te nemen om echt naar hen te luisteren en hun situatie te beoordelen. Deze houding kan de indruk wekken dat je geen empathie en gevoeligheid hebt voor de behoeften van anderen.

6. “Doe wat ik zeg, niet wat ik doe”

Deze zin kan een gebrek aan samenhang en voorbeeldigheid in uw acties weerspiegelen, wat essentiële elementen zijn om vertrouwen en respect te wekken. Je woorden moeten in overeenstemming zijn met je daden om echte emotionele intelligentie te ontwikkelen.

7. “Het kan me niet schelen”

Door onverschilligheid te uiten voor een situatie of de zorgen van anderen, wek je de indruk dat je geen gevoeligheid en zorg voor anderen hebt. Het is belangrijk om te leren aandachtig en bezorgd te zijn over het welzijn van anderen om emotionele intelligentie te tonen.

Ontwikkel je Emotionele intelligentie is essentieel voor persoonlijk en professioneel succes. Door deze 7 zinnen te vermijden, vergroot je je kansen om sterke verbindingen op te bouwen, het vertrouwen van anderen te winnen en te gedijen op alle gebieden van je leven. Aarzel niet om aan je communicatie te werken en je empathie te ontwikkelen om je emotionele intelligentie voortdurend te verbeteren.

Emma Jansen
Geschreven door Emma Jansen

Emma Jansen, expert in huishoudtips, psychologische inzichten en dagelijkse lifehacks om jouw leven makkelijker te maken.